Náhradní vánoční víkendovda

19.01.2022 09:26

V prosinci před Vánocemi jsme pro naše Dinosaury a Founy plánovali společné víkendové přespání v naší klubovně. Bohužel většinu vedoucích a i velkou část dětí postihl Covid, proto jsme akci přesunuli na leden.

Víkendovka začala v sobotu ráno, kdy jsme se všichni sešli v osm hodin v klubovně, kluci si společně pomalu vybalili, převlékli do teplého oblečení a někteří si také dávali druhou snídani. Po úspěšném dojedení jsme se mohli přesunout k programu. Fouňové měli za úkol uvařit oběd v podobě tradiční rajčatové omáčky s těstovinami a Dinosauři se vydali na dopolední procházku. Cesta vedla okruhem podél Labe a byla plná úkolů jako třeba Hanojská věž, která dala klukům docela zabrat, poprat se museli i s vymýšlením básničky, kterou pak přednášeli po telefonu vedoucím. Za splněný úkol dostaly pak ještě šifry, ve kterých luštily ztracené vánoční dárky různých dětí. Všichni od bahna jsme se nakonec úspěšně dostali zpět do klubovny, kde na nás čekal oběd. Po odpoledním klidu se role obrátily, Fouňové odcházeli na procházku a Dinosauři šli s „nadšením“ vařit. Za úkol bylo připravit bramborový salát a k tomu přírodní řízky, se kterými jim pomohla. Oloupat uvařené brambory byl velmi náročný úkol a zabral skoro celé odpoledne. Smíchat další ingredience do salátu pak už byla hračka. Fouňové s malým zpožděním úspěšně zdolali procházku a mohlo se jít večeřet. Po večeři nechybělo rozdávání dárečků, které pro sebe vzájemně družiny v prosinci vyrobily. Umylo se nádobí a přesunuli jsme se do spací místnosti, kde všichni s křupáním popcornu a brambůrek při filmu pomalu usínali.

V neděli ráno se začalo balit a byl čas na to, zahrát si v klubovně deskové hry, vyblbnout se ještě venku s ringem a stavbou domečků z nepořezaného dřeva. Pak zbývalo už jen uklidit klubovnu, naobědvat se a pomalu odcházet s rodiči domů.

Napsala Vendy