Únorové výlety

01.03.2022 09:28

Sportovní výlet koťat

V sobotu 26.2. jsme se s družinou Koťat vydaly na výlet do Jumpparku. Cesta byla zajímavá. Tím že špatně navazoval autobus, museli jsme chvíli čekat před halou jumpparku, než nás pustí dovnitř. Ale protože pršelo museli jsme se schovat pod nedalekou autobusovou zastávku. Čas děvčata využila k rychlé svačině a  hře, a už jsme šly směr trampolíny. Tam jsme naplno vyzkoušely všechny atrakce a za odměnu nám pak vedoucí dovolily si něco koupit v občerstvení. Převlekly jsme se a vyrazily na autobus zpět. A zase komplikace. Autobus měl zpoždění a tak jsme se pěšky vypravily o pár zastávek blíž k domovu a využily tak i zbytky energie při závodech. V klubovně jsme si daly svačinu, a jelikož bylo hezky zahrály jsme si venku pár posledních her než si pro nás přišli rodiče. Výlet jsme si moc užily a těšíme se na další.  

Napsala Anet

 

Výlet Dinosaurů krajinou Litoměřicka

Sešli jsme se ve stejný den, jako Koťata na nádraží v Kostelci nad Labem. Jakmile jsme byli všichni, tak akorát přijel vlak. Když jsme přijeli do Litoměřic, zjistili jsme, že hrozně prší, tak jsme na nádraží ještě nasazovali pláštěnky a pomalu se vydali do infocentra, kde jsme si koupili pár suvenýrů. Hned poté jsme se vydali na rozhlednu Mostka a tam jsme zjistili, že mají zavřeno, přestože mělo být otevřeno. V lese u rozhledny jsme si zahráli hru s mapovými značkami, abychom trochu protrénovali své dovednosti na blížící se závody. Pak jsme vyrazili na rozhlednu Kočka, kam vedla dlouhá cesta polem. Měli jsme jít ještě na Dlouhé stráně, ale ty jsme už nestihli, protože jsme se loudali. Tak jsme se otočili a šli zpátky do Litoměřic. Ve zbytku času jsme si skočili do Penny po pár dobrot. Na nádraží jsme se rozloučili se Šikulou a jeli domů.

 

Napsali Jirka V. a Véna

 

Fouňové na Liběchovsku

V neděli 20. února se družina Fouňů sešla na kosteleckém nádraží, protože je čekal výlet do Liběchova. Naše cesta vedla po modré a pak po žluté turistické značce kolem několika zajímavých míst s nádhernou přírodou a pískovcovými skalami, do kterých jsou vytesány například Čertovy hlavy, Had nebo Harfenice. Prozkoumávání skal nás velmi bavilo. Po cestě jsme se také učili poznávat různé turistické značky. Během cesty jsme zjistili, že nám jede z Liběchova dříve autobus na Mělník, a proto jsme museli jsme být opravdu rychlí, abychom ho stihli. Podařilo se nám to a díky tomu jsme byli doma trochu dříve.