Závěrečné akce školního roku 2021-2022

15.07.2022 09:31

Koťata v Dolánkách

Sobota 14.května svým počasím přímo lákala na výlet. Naše družina Koťat vyrazila opět do Českého ráje, kde se jejich cílem stal Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova a také zámek Hrubý Rohozec. Nejprve jsme mohly na statku obdivovat, jak se žilo v dřívějších dobách. Vyslechly jsme si povídání o majiteli statku, obdivovaly jsme, jak zvládlo žít několik lidí v tak malých místnostech, a co všechno si museli samostatně obstarávat. Následně jsme se vydaly procházkou podél řeky Jizery k zámku. Po cestě nesmělo chybět pletení věnečků z pampelišek, kterých byla plná louka. Chvilku jsme se zastavily i u malého potůčku se stavidlem. Nejvíce času jsme strávily v zámeckém parku, kde jsme si zahrály několik her. Během prohlídky zámku jsme mohly obdivovat velkou a malou knihovnu, zasmály jsme se u obrazů členů zámecké rodiny. Nejvíce nás ale zaujal dětský pokoj s mnoha hračkami, které dnes již nejsou k dispozici. Celý den jsme si moc užily a těšíme se na další skautské výlety.

Napsala Léňa

 

Dinosauří akce s rodiči

Poslední květnovou neděli jsme se ráno v 9h sešli u klubovny a společná akce s rodiči začala. Kluci měli s rodiči za úkol jít podle mapky podél starého Labe a cestou plnit úkoly, které jim připravily Damla s Vendy. Úkoly byly připravené tak, aby kluci použili znalosti ze  schůzek.  Zdravovědu, historii a balení krosny na víkendovku kluci zvládly výborně, ale uzle jim daly docela zabrat. Po úspěšném absolvování trasy na všechny čekal v klubovně připravený oběd v podobě tradiční rajčatovky s těstovinami. Kluci se nevyhnuli ani mytí nádobí a uklízení klubovny. Pak už se s rodiči pomalu mohli vracet domů. Všichni si víkendovou akci užili a těšíme se na další

Napsala Vendy

 

Družina Fouňů se během prvního červnového víkendu vydala do zábavního parku Mirakulum. Všichni si výlet moc užili, což dokládají fotografie.