Závody vlčat a světlušek

19.04.2022 09:30

Po dvou letech odkládání se v sobotu 9. dubna konečně uskutečnilo okresní kolo Závodu Vlčat a Světlušek. Objednaný svozový autobus svezl všechny závodníky z Kostelce, Neratovic, Mělníka a Liběchova na Chloumek, kde to všechno vypuklo. Tématem letošního ročníku bylo Ferda cvičí mraveniště. Závodu se účastnilo celkem 13 soutěžních hlídek (4 chlapecké a 9 dívčích), z nichž celkem 4 hlídky reprezentovaly naše středisko.

Soutěžilo se v různých disciplínách, pro děti bylo připraveno celkem 8 soutěžních stanovišť (hledání informací, kuchařská dovednost, táboření a orientace, já ve společnosti – skauting, logické uvažování, první pomoc, fyzický zdatnost a doprava). Pro uvolnění a odpočinek sloužila i doplňková stanoviště, která sloužila spíše pro vyblbnutí. Po celou dobu závodu hlídky sbíraly mravenčí kukličky, za které na konci dostlaly sladkou odměnu. Všechny družiny si závody moc užily. Nejnáročnějším stanovištěm byla podle dětí zdravověda, nejoblíbenější naopak byly sportovní stanoviště a vaření. Všichni prokázali mnoho znalostí a zvládli dobře spolupracovat, což je nejdůležitější.

V celkovém pořadí se se v kategorii vlčat umístila družina Fouňů na 3. místě a Dinosauři na 4. místě. V kategorii světlušek se lépe dařilo Koťatům starším, které skončily na 5. místě, Koťata mladší se umístila na 9. místě.